Aktuellt

Via Kiruna så styr vi mot Abisko, Riksgränsen och Narvik. Där far vi ut på Lofotens sevärdheter och stannar i två veckor, Prel 12-25/8. När vi är längst söderut tar vi en färja till Bodö för att sedan köra Silvervägen via Vuoggatjålme, Arjeplog till Arvidsjaur. Sedan följer vi Inlandsbanan genom alla klassiska orter, Vilhelmina, Dorotea, Strömsund, Östersund hela vägen hem.

Det blir roligt om vi blir flera. Alla sköter sig själva, ingen karavankörning. Kanske en eftermiddagsaktivitet för de som vill, alltid gemensam middag och planering för nästa dag. Var och en betalar för sig. Slutlig rutt o program sätts av de som är med.

Häng med, helt eller delvis, hör av dig hälsar Björn o Lena.   (Intr anm fr  AGR DKD FRI FZG RTN XYZ)

Vi blev sex husbilar och en personbil. Extra roligt att tre damer deltog. Gekås fyllde en kundvagn för Anders och Björn fick en Selfie med Morgan.


Antenntesterna gav  information på HF och Anders fick bra räckvidd till USA med DMR via sin Hotspot.Det blev ju bra, det gör vi om!

3717 - Glada Radioamatörer i västra Sverige

Plats för nya aktiviteter, vad händer framöver?

3717-ringen har varit mycket aktiv under hösten 2018, med trevliga morgonsamtal. Även västkustlänken har varit flitigt utnyttjad, via Echolink, för vänner i utlandet.Under FZGs husbilsresa i Spanien så flyttade 3717 ringen till Västlänken kl 9.30. DKD kom in via sin Remoterig. Ofta var EDO med från Portugal lyssnade på SDR o svarade via Skype till WBR. FRI nyttjade oxå olika kanaler för deltagande från Grekland.


Husbilsintresset har varit starkt, vi var fyra bilar i Tångahed och ett par i Limmared. Det blir säkert fler gemensamma övningar.


Stort tack till alla som arbetat med SDR mottagarna, det är mycket uppskattat!


Vinterns roligaste bild kommer från Ulf GLL. Dipolen låg på marken och vindade in sig i Snöslungan, som gick till väders!

Husbils Eskader till Lofoten i Augusti 2019?

Hej. Vi är några som tänker besöka Lofoten i Augusti. Vill du/ni ansluta? Vi vill uppleva kustnära natur, fjordar, vacker utsikt, god mat o goa människor.


Det blir vågutbredningsövningar, mellan bilarna, HF mot västkusten, Remoteriggar och Echolink. Nu kommer slutavgörandet för Steverten...


Vi reser från Göteborg ca 5/8, norrut utefter Norrlandskusten. Det blir stopp vid sevärdheter och kanske gemensam lunch. (Surströmming) Kvällarna nattar vi på samma ställe för de som så önskar. Vi passerar Boden, Jokkmokk, Harsprånget, Dundret och Ishotellet i Jukkasjärvi. En Spännande resa.

En vinterhälsning från SM6DKD och SM7EDO i Portugal

Hasse SM6BNA/CT7ATF hälsar från Altura

Alla har vi våra nöjen under vintern ! (WBR)

Vi är några husbilsintresserade som for till Ullared för att testa antenner, husbilar och grillkorvar.  Mer info om inbjudan finns under knappen.

Alla sorters bilar var med
Lasse DKD visar sin husbil
Björn med en entusiastisk Morgan...

171229 Montering av SK6AGs SDRmottagare hos Lasse/ETR

171118 3717 på hösttest av  antenner och korv.